Helmikuun SLY2 paketissa olevista ohjeista testasin jo heti paketin saapumista seuraavana viikonloppuna tätä kakkua. Ja oli muuten hyvää. Päällinen olisi pitänyt pursottaa, mutta aika loppui kesken.

1299764.jpg

Tässäpä ohjetta. Itse tein 4 munan kakun ja ohjetta pienentelin sopivaksi. Mutta tässä siis ilman muokkausta:

Pohja:
6 munaa
2 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
4 dl kermaa
1-2 rkl pikakahvijauhetta
4 rkl sokeria

Kuorrustus:
n. 300g maitosuklaata
30 g voita
3 dl kermaa

Kostutukseen: kermakahvia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää munaseokseen siivilän läpi. Voitele tasapohjainen kakkuvuoka, kaada seos vuokaan ja paista 175 asteessa n. 1 tunti. Jäähdytä. Sekoita täytettä varten kerman joukkoon sokeri ja kahvijauhe ja vatkaa kerma vaahdoksi. (Kannattaa malttaa odottaa pikakahvijauheen sulaminen kermaan, jottei jää kahvimurusia  vaahdon joukkoon.) Leikkaa kakku neljään osaan. Kostuta välit kermakahvilla ja laita vaahtoa väliin.
Sulata voi kuorrutusta varten, lisää suklaa palasina ja sulata miedolla lämmöllä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon. Kuorruta kakku. Koristele.