perjantai, 20. heinäkuu 2007
Valkosipulisämpylät
Alkoi tehdä mieli valkosipulilla maistettua leipää, joten ei kun hommiin. Nämä onkin oikein pikasämpylät. Määrät n. arvioita, koska sämpylöitä ja leipää tulee leivottua ihan silmämääräisillä aineilla..
4-5dl vettä
1-2 rkl siirappia/hunajaa/sokeria
1tl suolaa
½ rkl kuivattua valkosipulirouhetta
½ dl öljyä
1pss kuivahiivaa
4 dl kaurahiutaleita
5-6 dl vehnäjauhoja/sämpyläjauhoja
Lisää reilusti kädenlämpöiseen veteen mausteet ja öljy. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja lisää hiutaleet sekä jauhot taikinaan. Taikina jää melko löysäksi. Nostele lusikalla leivinpaperin päälle sämpyläkekoja (voit painella kekoja tasaisemmaksi). Anna kohota liinan alla puolisen tuntia. Paista 225 12-15min, tai uunisi mukaan.
Kommentit