742287.jpg

Olin pojan kanssa viikonloppureissulla mummolassa ja siellä piti kaivella raparperit esille ja kokeilla uutta ohjetta "Joka Kodin Leivontakirjasta". Maistui sopivasti makealta marengin tuodessa makeutta ja raparperin kirpeältä täytteestä :-)

Pohja:
125g voita
1½dl sokeria
1 muna
2 keltuaista
3/4dl perunajauhoja
2½ dl vehnäjauhoja
1tl leivonjauhetta
½ tl kanelia (taisin laittaa kokonaisen)
ripaus jauhettua neilikkaa
½ sitruunan kuori raastettuna (en laitannut,kun kaapissa ei ollut :-) )

Päälle raparperia pilkottuna.

Sekoita voi ja sokeri (ei tarvitse vaahdottaa), lisää muna ja keltuaiset yksi kerrallaan ja lopuksi kuivat aineet sekoitettuna. kaada taikina irtopohjavuokaan ja laita päälle raparperit. Paista 190 asteessa n.35-40 minuuttia.

Irroita vuoan reuna ja anna jäähtyä hetki. Valmista sillä välin marenki:

3 valkuiaista
11/4 sokeria
1rkl sitruunan mehua (jota ei siis ollut)

Pursota haluamallasi tavalla kakun päälle ja käytä uunissa (kovassa ylälämmössä/grillivastuksen alla) siten että marenki saa kauniin värin. Reunaan voisi vielä koristeeksi laittaa mantelilastuja esimerkiksi marmeladin avulla. Itse en laittanut, koska niitä ei mummolan kaapista löytynyt.


Tässä vielä näkymää sisältäpäin.

742296.jpg