sunnuntai, 9. syyskuu 2007
Omenamunkkeja
Sain eilen suomalaisia omenoita, joten niistähän piti osasta tehdä omenamunkkeja:
(Ohje: Suosituimmat kotileivonnaiset -kirjasta) * -merkillä merkityt ovat lisäys ohjeeseen
100 g voita
½ sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
* 1 tl vaniljasokeria
* 2 tl kanelia
4 omenaa *itsellä 6 omenaa, koska pieniä
kanelia
sokeria
(rusinoita, en laittanut)
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja kauli levyksi.
Kuori omenat ja poista siemenkodat omenaporalla.
Jaa taikina 4 osaan, aseta omena kunkin neliön keskellä ja täytä omenan kolot (rusinoilla) ja kanelisokerilla ja kiedo taikina tiiviisti omenoiden ympärille.
Paista 175-asteessa n. tunnin ajan.
Nauti lämpimänä esimerkiksi jäätelön kera. Herkkua =)
Kommentit