Tällaista kakkua syötiin meidän taloudessa isänpäivän kunniaksi.


Pohja tehty Hedelmäpommin erittäin hyväksi havaitsemallani munattomalla kakkupohjalla.

 

4 dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 ½ tl leivinjauhetta
100 g kasvirasvamargariinia (Itse laitoin kyllä voita, kun maitoa sisältävät tuotteet taas sopii)
1 ½ dl säilykepersikoiden lientä
½ dl appelsiinimehua

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu ja jäähdytetty margariinia sekä mehut.

Vuokana käytin pientä suorakaiteen muotoista vuokaa, johon taikina oli juuri sopiva. Paistolämpötila 150-175 astetta riippuen uunista.

Täytteenä vadelmahilloa ja hedelmäpassion hyydykejauheesta valmistettu seos. Pursotukset Flora Vispiä ja kakun päällä reilu kerros raastettua valkosuklaata. Nam.