833529.jpg

Testailin eri versioita suklaakakuista tulevaa syntymäpäiväleivontaa varten. Miehen enotettava täyttää vuosia ja emme pääse käymään oikeana juhlapäivänä, joten viemme sitten kakun mennessämme :-) Ensin arvelin tekeväni pätkiskakku pohjan mutta päädyinkin sitten testaamaan samaa myös Geisha-patukoista.

Tähän kakkuun laitoin siis

2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
75 g sulatettua voita
1 dl kermaviiliä
2 munaa
1,5 Geisha patukkaa

Sekoita kuivat aineet. Sulata sulatettuun rasvaan geishat. Lisää rasvaseoksen joukkoon kermaviili ja munat. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi kuivat aineet. Paistoin 175 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

Eli kyseessa siis pätkiskakun taikina, mutta puolet annoksesta. Hyvää tuli.