770445.jpg

Tässä yksi kaunis päivä söin vierailulla ollessani kanelisia keksejä. Mietin, että niistä varmaan saisi hyvän pohjan omenalla maustettuun hyydykekakkuun. Tänään olikin sitten vieraita sopivasti tulossa, joten kakun paikkahan se oli. Vieraat kovasti kehuivat ja itsekin melko lailla tyytyväinen (paitsi pursotuksiin).

Pohja:

75g voita/margariinia
n.15 kpl LU:n Bastogne keksejä

Täyte:
2dl hyla vispikermaa
2dl omena-kaneli maitorahkaa
4 rkl omenamarmeladia (olisikohan n. maun mukaan maustoin :-) )
9 liivatelehteä (varmaan olisi riittänyt vähempikin)
omenamehua

Päälle
3 omenaa pilkottuna
2dl vettä
2dl omenamehua
1,5dl hyytelösokeria
1rkl vaaleaa siirappia

Murskaa keksit ja sekoita yhteen sulatetun voin kanssa. Painele irtopohjavuoan pohjalle.

Valmista täyte vaahdottamalla kerma. Lisää siihen rahka ja marmeladi. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä ja sekoita pieneen tilkkaa kiehutettua omenamehua. Lisää kerma-rahkan joukkoon ja kaada pohjan päälle. Jäähdytä viileässä.

Päällimmäiseen kerrokseen keitä omenia siirapilla maustetussa vesi-mehuseoksessa. Lisää hyytelösokeri. Laita ensin omenat liemestä kakun päälle. Jonka jälkeen lientä sopivasti. Ja taas kylmään.

Koristele haluamallasi tavalla.

Näin seuraavaa kertaa ajatellen taidan keittää omenat ja hyytelöliemen erikseen. Nyt täyte ja omenapäällinen hieman sekoittuivat, koska omenaseos oli lämmintä. Ulkonäöllinen seikka lähinnä, makuun ei luulatavamminkaan olisi ollut vaikutusta.